fbpx

1 zilver en 2 maal brons in Amsterdam

OpenAmsterdamMDZaterdag 22 juni hebben Bas, Diederick en Matthijs deelgenomen aan de Amsterdam Open sparren.

Diederick won zijn eerste wedstrijd door zijn tegenstander twee ronden achter elkaar met aanvallen te blijven bestoken met 5 – 0. In de halve finale stond Diederik eerst met 4 – 1 achter, maar na een inhaalrace in de tweede ronde was de stand gelijk (5 – 5). Het golden point leverde geen winnaar op, waarna Diederick op scheidsrechtersbeslissing won. In de finale bleek zijn tegenstander echter te sterk, waardoor Diederick met zijn eerste landelijke toernooi meteen het zilver won!!!

Matthijs stond in zijn halve finale tegen een zeer ervaren jongen die al enkele jaren in nationale selectie zit. Matthijs heeft zijn persoonlijke doelstellingen weten te halen (druk geven en zelf initiatief nemen), maar kwam te kort om deze jongen deze dag te verslaan. Brons voor Matthijs.

Bas deed het erg goed op zijn eerste toernooi. Na een begin waarin Bas even moest “wennen”, stond Bas in de halve finale weliswaar achter, maar toen Bas door kreeg hoe hij zelf punten moest pakken kwam hij goed terug. Vervolgens wisten beide spelers goed te scoren en vergaten beide goed te verdedigen. De eindstand was 19 – 14 in het nadeel van Bas. In het komende seizoen zullen we goed aan de verdediging werken zodat Bas dan wel de punten blijft scoren, maar niets meer weg geeft! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.