fbpx

3 Maal goud en 1 maal zilver op instaptoernooi Ermelo

Zaterdag 24 maart hebben Daan, Diederik, Ouassim en Youssef deelgenomen aan een sparring instaptoernooi in Ermelo. Samen met een aantal scholen uit de buurt doet TSH mee met instaptoernooien, dit keer werd er een in Ermelo gehouden.

Daan wist zijn eerste partij overtuigend te winnen, zijn tegenstander had geen antwoord op de snelle aanvallen van Daan. In de tweede partij stond Daan tegen een lange jongen die ook snel was. In het begin waren beide spelers aan het aftasten, maar Daan begon langzamerhand meer initiatief te nemen. Door snel dichtbij te komen en dan meerdere acties te maken wist Daan de partij naar zich toe te trekken. Goud voor Daan!!

Youssef moest voor een eerste plaats 3 partijen winnen. In de eerste partij nam Youssef steeds het initiatief en zijn tegenstander kon de acties van Youssef niet bijhouden. In de tweede partij begon Youssef wat rustiger, waardoor zijn tegenstander beter in de wedstrijd kon komen. Nadat Youssef zelf meer ging aanzetten, met onder andere een mooie dubbele techniek, won Youssef overtuigend. In de finale partij had Youssef geen moeite en dit betekende dus het tweede goud!

Voor Diederik was dit zijn eerste toernooi. Met goed afwisselend spel van aanvallen en verdedigen kon Diederik zijn eerste wedstrijd winnen. In zijn tweede wedstrijd trof hij een tegenstander die meer ervaren was en die deze dag nog te sterk bleek voor Diederik. De manier waarop Diederik tegenstand bood en bleef zoeken naar mogelijkheden om zelf te scoren beloofd wat voor de toekomst. In de laatste wedstrijd kon Diederik al wat verbeterpunten uit de vorige wedstrijd toepassen en dit betekende de tweede winstpartij en zilver voor Diederik.

Ouassim was in de zijn eerste twee partijen oppermachtig. Met goed positiespel, snelle aanvallen en zuivere verdedigende achterwaartse technieken werden twee keer met gemak gewonnen. In de laatste wedstrijd om het goud verloor Ouassim de eerste ronde, maar herpakte hij zich in de tweede ronde. Het eindigde gelijk waardoor er een sudden death (wie het eerst scoort wint), nodig was. In de eerste actie schopte de tegenstander van Ouassim op zijn bovenbeen en Ouassim raakte in dezelfde actie wel het pantser van zijn tegenstander. Dat betekende winst en dus het derde goud van de dag!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.