fbpx

5 maal prijs op eerste toernooi van het seizoen!

dsc_1416Zaterdag 24 september wisten de 5 deelnemende sporters van het Oxydent-team van Taekwondo School Hilversum allemaal, met goed spel, hun eerste prijs van het seizoen te pakken.

Bij de aspiranten speelde de Hilversumse Ikhlasse in haar eerste wedstrijd met 0 – 0 gelijk. Hierdoor was een golden point nodig (wie het eerst scoort wint), om te beslissen wie door mocht naar de finale. Ikhlasse wist meteen te scoren en zij mocht dus verder. In de finale ging de strijd in acties gelijk op, alleen was de impact van de trappen net niet genoeg om door het systeem gemeten te worden. Haar tegenstandster wist wel te scoren en Ikhlasse moest genoegen nemen met zilver.

Bij de senioren stond de Bussumer Matthijs tegen een jongen uit Duitsland. Beide spelers vochten tacktisch, maar nadat Matthijs met een achterlangs gedraaide techniek op het hoofd 4 punten wist te scoren, wist Matthijs deze puntenvoorsprong vast te houden en kwam de overwinning niet meer in gevaar. Bij het opwarmen voor de halve finale kreeg Matthijs last van een spier en omdat hij volgende week ook op een internationaal toernooi in Bonn (DL) start, werd besloten om de halve finale niet te spelen. Dit betekende brons voor Matthijs.

Maarten uit Kortenhoef stond direct in de finale en na een zeer sterke opening, waarin Maarten liet zien sneller te zijn dan zijn tegenstander, werd spel meer fysiek. Maarten had hier wel meer moeite mee, toch wist hij het hoofd koel te houden en elke aanval van de tegenstander met een mooie counter te beantwoorden. Uiteindelijk won Maarten met 5 punten verschil het goud.

Chileam uit Hilversum stond bij de zwaargewichten tegen een jongen die 20 kg meer woog. In de westrijd was niets te merken van dit gewichtsverschil. Chileam wist met harde zuiver schoppen vrij gemakkelijk op voorsprong te komen en toen zijn tegenstander in de laatste ronde steed meer risico ging nemen om iets te forceren, bleef Chileam rustig en geconcentreerd het spel van zijn tegenstander ontregelen. Dit betekende, na Maarten, het 2e goud van de dag.

Als laatste was Bas uit Utrecht aan de beurt. Bas was iets zwaarder dan normaal en hij zat dus in een zwaarder gewicht ingedeeld (tot 80 kg). Gelukkig wist Bas bij de zwaardere jongens heel goed gebruik te maken van zijn snelheid en veelzijdigheid. Hierdoor werd hij heel onvoorspelbaar voor zijn tegenstander en kon Bas langzaam, puntje voor puntje, naar het goud toe knokken.

Met 5 deelnemers 3 maal goud, 1 zilver en 1 brons winnen is een heel mooi begin van het seizoen.

www.oxydent.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.