fbpx

Brons en zilver op Belgian Open voor Marion

Dit weekend zijn in Lommel de Belgische Open Kampioenschappen gehouden. Taekwondoka’s vanuit veel landen, clubs en nationale teams konden zich meten. Dit enorme evenement was verdeeld over twee zalen: zowel sparring als techniek (poomsae). Zaterdag deed Matthijs mee onder begeleiding van coach Thijs bij de sparring. Hij lootte in de eerste partij direct een tegenstander van het Duitse nationale selectieteam. Hoewel goed tegenstand geboden was deze man nu nog een maatje te groot.

 

Marion was in de zaal ernaast actief bij de stijlkampioenschappen. Als lid van de nationale selectie was dit een puntentoernooi, één van de drie belangrijkste meet-momenten voor kwalificatie voor de Europese Kampioenschappen in mei.

In de synchroon-klasse +30 jaar was een pittige poule met veel tegenstanders uit verschillende Europese landen. De organisatie verliep vooral aan het begin niet helemaal vlekkeloos, en dat in combinatie met een heel groot deelnemersaantal resulteerde het een heel lange en slopende wedstrijddag.

Met de loting van Paljang en Jitae waren Marion en haar synchroonpartner Sebastiaan uit Lelystad heel tevreden. Zij lieten al direct zien bij de top te horen, en konden uiteindelijk de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Individueel deed Marion ook mee in de individuele klasse onder 50 jaar (master 1). Als laatste poule van de dag was het vooral ook belangrijk om scherp te blijven tot het eind, Met een nette Taebeak in de voorronde eiste Marion een plek op in de finale. Daar herpakte ze zich, met nog wat extra kracht kreeg ze een goede score van de jury. Spannend tot het eind bleef ze de concurrenten uit onder andere Denemarken, Duitsland en Zweden voor. Finland eindigde eerste, en de zilveren medaille en belangrijke kwalificatiepunten voor het EK in mei waren voor Marion.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.