fbpx

Challenge Cup Stijl & Sparren

ZATERDAG: Cinnamon, Jelmer en Marion hebben meegedaan, individueel en synchroon.

De wedstrijden starten deze keer als verrassing met de teams en paarloop. Voor het damesteam waar Marion deel van uitmaakt was het het eerste toernooi. Al met al ging het best goed, en kunnen de dames terugkijken op een geslaagde presentatie. Het paar van Jelmer en Cinnamon loopt als een speer, en als enig Nederlandse afgevaardigde tussen paren uit Italië, België, Frankrijk en Croatië hielden onze junioren zich goed staande. Jammer genoeg verloor Jelmer een moment zijn concentratie en dat betekende direct een aantal niet synchroon uitgevoerde technieken en een 5e plaats.

Jelmer en Cinnamon liepen individueel beiden de tweede ronde erg netjes en konden door naar de finale. Daar moesten ze de meerdere erkennen in de tegenstanders. Jelmer eindigde 5e bij de heren junioren en Cinnamon bij de dames 6e.

Marion deed mee in de senioren 2 klasse en heeft sinds het NK veel vooruitgang geboekt. Ze eindigde op de tweede plaats. Nederland liet in deze poule de andere landen het nakijken.

ZONDAG: Blessure voor Matthijs op Chalange Cup
Na de stijldag van zaterdag deed Matthijs op zondag mee bij het sparring toernooi. In België kennen ze maar 2 klassen, beginners en gevorderden. Matthijs deed hier mee in de gevorderden klasse (in NL is dat de A klasse). Wat een ontzettende pech; in de eerste partij staat hij tegenover een sterke tegenstander uit België. Tijdens de tweede ronde krijgt Matthijs ook nog een hamstring-blessure die hem belemmerd de partij uit te vechten. Zoals Manuel en Matthijs wel verwachtten is de Belg met het goud naar huis gegaan, en is Matthijs een goede ervaring rijker.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.