fbpx

Danny Brugman bij internationale top!

In Eindhoven was 27 en 28 maart een van de sterkst bezette Taekwondo toernooien van Europa. Bij de Open Nederlandse Kampioenschappen Taekwondo waren 36 landen vertegenwoordigd waaronder Mexico, Taiwan en Amerika. Ook waren alle Europese toplanden zoals Spanje, Frankrijk en Turkije, met hun nationale selectie aanwezig. Voor veel landen is de Open Nederlandse een toernooi waar prijzen gehaald moeten worden om je voor Europese- of Wereldkampioenschappen te plaatsen. Onder de 880 deelnemers bevonden zich ook twee sporters van Taekwondo School Hilversum.

Op zaterdag moest Bart Bakker aantreden in de junioren klasse tot 68 kg. Hoewel Bart erg veel talent heeft, mist hij nog de wedstrijdervaring om op dit niveau met een prijs naar huis te gaan. Toch wist hij zich via Italië te plaatsen voor de tweede ronde. In de tweede ronde moest Bart zijn meerdere erkennen in zijn Israëlische tegenstander. Hoewel Bart qua niveau erg goed mee kwam wist zijn tegenstander net iets overtuigender punten te scoren. Helaas geen prijs voor Bart Bakker. Een schrale troost voor Bart was dat zijn tegenstander later op de dag het toernooi won.

Op zondag was Danny Brugman bij de junioren boven 78 kg aan de beurt. Danny mocht starten tegen Israël en hij wist deze partij na een spannend begin toch eenvoudig te winnen. Vervolgens won Danny op overtuigende wijze van Duitsland. In de halve finale werd gevreesd voor het fysiek zeer sterke Kroatië, maar met slim vechten wist Danny ook deze tegenstander kinderlijk eenvoudig naar huis te sturen.
In de finale moest Danny tegen een andere Nederlander, maikel reichart uit Almelo. Maikel en Danny kennen elkaar al van eerdere toernooien en het onderlinge resultaat was 3 – 1 in het nadeel van Danny. Helaas wist de sporter van TSH deze partij niet te winnen. Dit betekende dus dat de Danny met het zilver naar huis ging.

Trainer Manuel Pohan was heel erg tevreden over het spel van zijn spelers. Als je bedenkt dat zowel Bart als Danny alleen maar tegen mensen van nationale teams hebben gestaan en je ziet hoe ze op dat niveau meekomen kan je daar alleen maar heel erg trots op zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.