fbpx

Dutch Masters Open stijl en sparren

Zaterdag 2 juni waren zowel poomsae als sparring-liefhebbers in Rotterdam om aan de Dutch Masters Open 2012 mee te doen.

Achraf deed mee met de sparring-wedstrijden. De wedstrijden worden steeds pittiger en hij trof direct in de eerste ronde een sterke tegenstander uit Engeland. Jammer genoeg kon Achraf niet helemaal zijn kalmte bewaren en zelf zijn eigen spel blijven spelen. Weliswaar verloren maar met een waardevolle ervaring rijker kan hij op het toernooi terugkijken.

In de andere zaal van het enorme sportcomplex waren de stijlwedstrijden. Mede dankzij de positieve aanwezigheid van coach/fotograaf Matthijs blijft iedereen op de hoogte van de wedstrijden in de verschillende zalen en worden alle stijlwedstrijden gefilmd. Vooral dit laatste is heel belangrijk om de eigen prestaties later terug te zien en te kunnen verbeteren.

Bas had als voornaamste doel om ook onder wedstrijdspanning zijn kunnen te laten zien. Dit wordt nog even hard trainen komende weken voor Bas…

Zoraida deed voor de eerste keer mee met stijlwedstrijden en hield goed haar koppie erbij. Zij liep zonder vergissingen de finale en liet goede kracht en concentratie zien, heel goed gedaan Zoraida!

Voor Cinnamon kwamen de wedstrijden vlak na haar schoolexamen. Ondanks de beperkte training deed ze het heel scherp en krachtig. Zonder veel moeite kwam ze de voorronde door en in de finale vond ze weer de nodige rust om de taegeuks nog beter te laten zien. Een zeer verdiende derde plaats was haar resultaat, mag je zeker trots op zijn!

Marion pakte haar nieuwe wedstrijdvorm verder op en liet haar Nederlandse en Engelse tegenstanders achter zich. De aandachtspunten kwamen soms niet helemaal zoals getraind naar voren, maar met de goede balans en scherpe trap-technieken scoorde ze goed. De eerste plaats op het podium was het resultaat.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Luuk schreef:

    Gefeliciteerd en ga zo door!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.