fbpx

Goud en Brons op Open Zuid

Zaterdag 25 februari hebben Matthijs en Achraf deelgenomen aan de Open Zuid Nederlandse kampioenschappen.

In een poule van 10 deelnemers moest Achraf 4 partijen winnen om met het goud naar huis te gaan.

De eerste partij werd na een moeizame start alsnog gewonnen. Na eerst achter te hebben gestaan nam Achraf het initiatief over en met goede acties werd de achterstand in een 7 – 4 winst omgezet. De partij die daarop volgde begon hetzelfde. Achraf begon te afwachtend, komt achter te staan en komt wanneer het moet, weer terug. Dit keer eindigde de partij in een gelijk spel en moest een sudden death (wie het eerst scoort wint), de beslissing brengen. Achraf scoorde het eerst en ging door naar de halve finale.
In de halve finale werd met 4 – 1 gewonnen waardoor de finale werd bereikt. In een wedstrijd waarin beide sporters voor de winst gingen en de punten over en weer vielen, was het uiteindelijk Achraf die met 4 – 3 aan het langste eind trok. Goud dus!!

Matthijs moest tegen een tegenstander waar Matthijs al eerder van gewonnen had. Blijkbaar had zijn tegenstander goed op Matthijs gelet want hij zorgde er voor dat Matthijs zijn sterke punten niet kon benutten. Na een achterstand kwam Matthijs met goede acties terug in de wedstrijd die uiteindelijk in 6 – 6 eindigde. De winnaar kon pas na de sudden death worden aangewezen. Helaas trok Matthijs hierin aan het kortste eind en moest hij genoegen nemen met het brons.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.