fbpx

Goud en zilver op NK!

DSC04555Op 18 januari hebben Ferry en Matthijs deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Manuel heeft ook meegedaan maar dan bij de veteranen (vanaf 35 jaar). Fabian die in Hillegom traint, maar af en toe bij TSH mee komt trainen deed ook voor TSH mee.


In zijn eerste wedstrijd wis Fabian (senioren -80 kg) in de derde ronde de partij naar zich toe te trekken en gaf die voorsprong niet meer uit handen. In de partij daarop (halve finale) stond een tegenstander met duidelijk meer ervaring en Fabian verloor de wedstrijd van de latere Nederlands Kampioen.

Ferry (senioren -68 kg) ging in zijn eerste partij ook gelijk op. Een paar seconde voor tijd was de stand nog gelijk, maar toen kreeg Ferry zijn 2e waarschuwing, wat betekent dat zijn tegenstander er een punt bij krijgt. Ferry verloor dus helaas vlak voor de prijzen.

Manuel (zwaargewicht veteranen) begon met een vrijloting en stond meteen in de finale. Vanwege zijn coaching bij de andere partijen had zelf Manuel geen goede warming up gedaan. De eerste twee ronden werden zeer verdedigend gespeeld. Vlak voor tijd wist Manuel zijn tegenstander met een duw-trap naar de grond te krijgen wat voor zijn tegenstander zijn 2e waarschuwing betekende. Hierdoor won Manuel met 1 – 0.

Matthijs (senioren -63 kg), moest in zijn eerste wedstrijd even zoeken. Toen we eenmaal een manier hadden gevonden om zijn tegenstander te bestrijden (veel druk blijven geven), wist Matthijs voor te komen en deze voorsprong kwam niet meer in gevaar.
In de halve finale trof Matthijs de twee-voudig Nederlands Kampioen en trainingsmaatje uit Amersfoort. Vorig jaar stonden zij ook op het NK tegenover elkaar en toen verloor Matthijs net. Na een stroef begin waarbij Matthijs achter stond kwam Matthijs wat losser en werd de achterstand uiteindelijk omgezet in een 15 – 6 winst!
In de finale stond een tegenstander die internationaal al vele prijzen heeft gewonnen. Na een achterstand in de eerste ronde begon Matthijs de 2e ronde heel goed, maar zijn tegenstander was te ervaren om Matthijs nog dichter bij te laten komen.
Dit betekende zilver voor Matthijs!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.