fbpx

Goud voor Sabrina Kiefer

In het weekend van 26 juni hebben drie Taekwondoka’s van TSH aan Open Zuid Nederlandse kampioenschappen in Den Bosch meegedaan. De Open Zuid Nederlandse is een toernooi voor junioren (14 t/m 17 jaar) en senioren (18 jaar en ouder). Er waren wedstrijden voor alle bandkleuren.

Bart Bakker mocht als eerste van de drie starten. Helaas trof Bart in zijn eerste wedstrijd een zeer sterke tegenstander. Hij trof Hansje Massing die net een week terug was van de wereldkampioenschappen in Korea. Hansje draait al jaren mee in de wereldtop en met dit in het hoofd begon Bart zijn wedstrijd te terughoudend.
In de eerste ronde lieten beide sporters nog niet het achterste van hun tong zien. In het begin van de tweede ronde ging Bart meer druk op zijn tegenstander zetten en tot vlak voor tijd was de stand 10 – 10. Daarna liet Hansje zien waarom hij bij de wereldtop hoort en met enkele snelle acties maakt hij de voldoende punten om zijn wedstrijd te winnen. Helaas geen prijs voor Bart.

Hierna mocht zijn broer, Paul, aantreden. Paul had in zijn halve finale een aanvallend ingestelde tegenstander. Hoewel dit geen probleem hoort te zijn voor Paul, was hij niet scherp genoeg om de aanvallen van zijn tegenstander uit te counteren. In de tweede ronde ging Paul zelf meer druk zetten en wist hij in punten gelijk te komen. Helaas had Paul tijdens de wedstrijd een aantal waarschuwingen voor vasthouden en vallen gekregen. Aangezien twee waarschuwing een punt aftrek betekent kwam Paul precies die ene punt te kort om deze partij winnend af te sluiten. Hij moest dus genoegen nemen met een derde plaats.

Als laatste was Sabrina Kiefer in de beginners klasse tot 51 kg aan de beurt. Aangezien er in deze klasse niet veel deelnemers zijn stond Sabrina direct in de finale. Het was voor Sabrina de eerste keer dat ze met wedstrijden mee deed, maar daar was in het veld niets van te merken. Sabrina wist haar tegenstander zowel op snelheid als op tactiek te overklassen. Dit resulteerde in een 8 – 1 ruststand. In de tweede ronde kon de deelneemster van TSH zonder risico haar voorsprong naar 12 – 2 te brengen. Dit betekende een welverdiende 1e plaats voor Sabrina.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.