fbpx

Hei-trainingen in Hilversum

De Westerheide in Hilversum is onze tijdelijke trainingslocatie. We doen kracht en coördinatie-oefeningen, werken wat aan uithoudingsvermogen en heel belangrijk: maken het sporten samen gezellig!

Dat alleen buiten sporten toegestaan is i.v.m. Covid-19 maakt het voor onder meer taekwondo-clubs een ware uitdaging. Zelfverdediging- en vechtsporten zijn juist typerend door direct fysiek contact. Denk bijvoorbeeld aan sparren of zelfverdediging. Hierbij staat het reageren op elkaar centraal. Het houden van 1,5 meter afstand is bij deze onderdelen van taekwondo niet te handhaven en mogen de junioren en volwassenen nog even niet beoefenen.

Gemeente Hilversum heeft het sportprotocol van TS Hilversum goedgekeurd, hierin benoemen we alle randvoorwaarden waarmee we rekening houden om alles zo veilig mogelijk te houden voor onze leden en uiteraard voor de trainers.

De trainers van Taekwondo School Hilversum hebben de lesinhoud aangepast. We richten ons meer op de conditie en zorgen we dat we allemaal weer fit en sterk worden. Daarnaast herhalen we de onderdelen van taekwondo die we op 1,5m kunnen beoefenen zoals traptechnieken en stijlvormen.

Tot de zomerstop gaan we door met het geven van de hei-trainingen. Hierin herhalen we de taekwondo-onderdelen voor de jeugd zoals zelfverdediging en stapssparring, en voor iedereen werken aan conditie en kracht plus oefenen we de stijlvormen.

De laatste buiten training is op donderdag 2 juli.

Opdrukken in en met de natuur
Lunges over de hei

Dit vind je misschien ook leuk...