fbpx

Joseth en Matthijs nummer 1 op Open West NL

Zaterdag 23 april hebben Joseth en Matthijs met succes deelgenomen aan het Open West Nederlandse kampioenschap.
De gewichtsklasse van Joseth (-63 kg) werd samengevoegd met de klasse tot 67 kg. Joseth begon met een vrijloting en we konden dus goed kijken naar de partij waaruit haar tegenstander zou komen. De tegenstander van Joseth won haar partij met maar liefst 23 – 0. Een stand die al na een ronde op het bord stond. Joseth begon haar partij wat terughoudend en kwam zo op een 2 – 0 achterstand. Aan het eind van de eerste ronde begon ze zelf het initiatief te nemen en kwam terug op 2 – 2. Dit gaf vertrouwen voor de tweede ronde en door steeds het initiatief te nemen wist Joseth op een 7 – 4 voorsprong te komen die plotseling weer in een 7 – 8 achterstand werd omgezet. Met nog 5 seconden op de klok wist Joseth nog 8 – 8 te scoren en dat betekende een sudden death (wie het eerst scoort wint). De opdracht was duidelijk, alleen een aanval maken waarbij je voor het volle punt gaat. Dit deed Joseth en dat betekende goud!

Wegens een organisatorische fout werd de gewichtsklasse van Matthijs (-63) ook samengevoegd met een klasse hoger (-68). Aangezien Matthijs, die nog junior is, eens ging kijken hoe het bij de senioren gaat had Matthijs dus een stuk sterkere tegenstanders dan anders.
De eerste tegenstander begon sterk en wist met snelle positiewisselingen Matthijs op het verkeerde been te zetten en te scoren. Matthijs kon zich hier snel op instellen en wist tijdens de daaropvolgende positiewisselingen van zijn tegenstander snel toe te slaan. Daarna ging de partij gelijk op totdat Matthijs zijn achterwaartse trappen beter begonnen te lopen. Met een dwit (2 punten) en een vlijmscherpe momdollyeo werd de aanvalsdrift van zijn tegenstander een stuk minder waardoor Matthijs de wedstrijd rustig kon uitvechten en met 8 – 6 won.

In de finale trof Matthijs een zeer snelle tegenstander en het werd een mooi snel tactisch tikspel om te zien. Met twee dolleyo’s en een counter dwitchagi kwam Matthijs op een 4 – 0 voorsprong, waarna zijn tegenstander de handdoek in de ring gooide. Hij had teveel last aan zijn voet van de vorige partij en zag na deze achterstand geen kans meer om terug te komen. Dat betekende dus ook goud voor Matthijs!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.