fbpx

Keumgang internationaal sparringstoernooi Diest (B)

Zaterdag 28 januari hebben Matthijs en Lydia meegedaan aan het internationale toernooi Keumgang Open in Diest, België. Met sporters uit Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, en zelfs Engelse en Griekse teams.

Matthijs zou 4 partijen moeten winnen om met het goud naar huis te gaan. Na winst op Duitsland, België en Luxemburg wist Matthijs de finale te bereiken. In de halve finale heeft Matthijs helaas wel een knie op zijn bovenbeen gekregen. Tijdens de warming up voor de finale partij bleek dat hij te veel last had om dat been 100% te kunnen gebruiken. In overleg met coach Manuel is besloten om de finale niet te draaien. Goed herstel en grondige voorbereiding op de Open Belgische en Open Nederlandse kampioenschappen in maart zijn nu belangrijker.

Zilver en brons gewonnen en goede partijen gedraaid!

Lydia zou 3 partijen moeten doen voor de winst. Precies een jaar geleden begon Lydia op dit toernooi met wedstrijden in de A-klasse (hoogste niveau). Toen had Lydia het nog heel moeilijk, maar ze heeft afgelopen jaar veel progressie geboekt.
Na een point gap (meer dan 20 punten verschil) winst op Griekenland stond Lydia in de halve finale tegen de regerend Nederlands kampioene uit Eindhoven. Het werd een zeer spannende partij waarbij Lydia met 15-16 net aan het kortste eind trok. Brons voor Lydia.

Diest5 Diest_medailles

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.