fbpx

Marion wint NK 2003

Afgelopen zondag was in Nijmegen het Nederlands Kampioenschap Taekwondo Stijl. Bij het stijl onderdeel van Taekwondo moeten de deelnemers bepaalde patronen lopen die een schijngevecht uitbeelden. Er wordt o.a. gelet op de technische uitvoering van technieken, balans en kracht.
Om Nederlands kampioen te kunnen worden moet je drie stijlvormen lopen. Deze vormen worden elk door 5 juryleden beoordeeld en dan wordt gekeken wie de meeste punten heeft verzameld.
Marion doet mee in de dames klasse van 27 t/m 34 jaar. De 29 jarige sportster van TSH doet daar mee in de A categorie (zwarte band en hoger).
Omdat Marion lange tijd last heeft gehad van een zere knie, is zij pas een half jaar in training voor dit NK. Dit lijkt lang, maar voor iemand die in 1999 nog een tweede plaats bij de Europese kampioenschappen wist te halen, is dit niet zo’n lange tijd. Hoewel Marion nog niet in de topvorm van enkele jaren geleden is, is zij op nationaal niveau moeilijk te verslaan. Dat bleek ook uit de cijfers die zij van de juryleden kreeg. Na het lopen van haar eerste en tweede stijlvorm had Marion al zoveel punten verzameld dat de titel haar eigenlijk niet meer kon ontgaan. Nadat ook de cijfers van haar laatste stijlfiguur op de borden verschenen mocht zij zich Nederlands Kampioen noemen. TSH heeft nu twee Nederlands kampioenen in verschillende disciplines rond lopen. Marion Hartlieb is zojuist Kampioen bij het Stijl onderdeel geworden, terwijl hoofdtrainer Manuel Pohan Nederlands kampioen bij het sparren is!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.