fbpx

Mooie resultaten op Amsterdam Open

Zaterdag 18 juni hebben 4 sporters van TSH deelgenomen aan het Amsterdam Open sparring toernooi.

Youssef (pupillen tot 39 kg), vocht een zeer goede eerste partij maar kreeg bij een stand van 2-2. Een hoofdtreffer tegen. Bij de pupillen is het niet toegestaan om technieken naar het hoofd te maken en zijn tegenstander kreeg hier ook een strafpunt voor. Youssef werd hierna toch wat terughoudender en verloor de partij met klein verschil (6-5). Helaas geen prijs voor Youssef.

Achraf (aspiranten tot 32 kg), vocht een nette 1e partij. Achraf haalde in het begin met twee snelle acties 2 punten en gaf dit vervolgens niet meer weg. In zijn 2e partij vocht Achraf zeer goed en overtuigend, maar bleven de punten uit. Na een 6-2 achterstand in de rust, moest Achraf nog een tandje bijzetten en super snelle meervoudige aanvallen wist Achraf de 6-2 achterstand in een 10-7 winst om te zetten.
In de finale troffen we een tegenstander die zijn parijen met overtuiging had gewonnen. In het begin werden de punten gelijk verdeeld (2-2), maar na de rust wist Achraf met overtuiging naar een 6-2 winst te knallen. Goud dus!

Olivier (senioren tot 74 kg) was in zijn eerste partij iets te veel onder de indruk van het kabaal dat zijn tegenstander maakte tijdens zijn aanvallen. Hierdoor kwam Olivier niet goed los. In de rust is gezegd dat Olivier niets van het kabaal moet aantrekken, maar puur op snelheid en techniek punten moet gaan sprokkelen. Dat deed Olivier heel goed. Met verrassende technieken (dolleyeo achterom naar het hoofd) en snelle combinaties maakte Olivier maar liefst 4 hoofdtreffers. Vreemd genoeg werd er geen een van met punten beloond. Zelfs toen zijn tegenstander aan zijn neus ging voelen en duidelijk aangaf geraakt te zijn, kwamen er geen punten bij voor Olivier. Zuur, maar helaas. Een 3e plaats.

Matthijs (senioren tot 63 kg) is nog junior, maar deed alvast ervaring op bij de senioren. Matthijs won zijn eerste partij, zonder in gevaar te komen (3-0). Toch was Matthijs nog niet helemaal scherp. Gelukkig zat er wat tijd tussen zijn halve- en hele finale en heeft Matthijs nog wat ‘scherpte’ oefeningen gedaan op het kussen. Dat heeft zijn tegenstander geweten. Bij de eerste aanval van zijn tegenstander pareerde Matthijs met vlijmscherpe harde achterwaartse traptechniek (2 punten) en in de actie daarna kwam Matthijs in met een directe neerwaartse techniek op het hoofd (3 punten). Binnen een halve minuut stond Matthijs dus met 5-0 voor en zijn tegenstander heeft daarna niet meer aangezet om deze achterstand goed te maken. Goud voor Matthijs dus.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.