fbpx

Mooie resultaten op Yoo Sin toernooi

EsZoZaterdag 12 december hebben we met 10 sporters meegedaan aan het laatste toernooi van 2015.

Van de 10 spelers wisten hadden de meesten meerdere partijen. Acht leden van TSH gingen met een beker naar huis.

Voor Milan was het jammer dat hij in zijn eerste partij meteen tegen de latere toernooi winnaar moest. Die jongen was net wat ouder en fysiek sterker.

Jaromir stond in dezelfde poule als Milan en wist met mooie punten (waaronder ook achterwaarste schoppen) na 2 partijen de finale te halen. In de finale trof hij dezelfde tegenstander die Milan had en deze Belgische jongen was ook voor Jaromir fysiek te sterk.

Marwan speelde heel sterk en wist goede counters af te wisselen met zelf snelle aanvallen opzetten. Het toernooi was zonder elektronisch pantser en dan moet je soms ook wat geluk hebben met hoe de punten worden gedrukt. Ondanks het goede spel van Marwan werden de punten hem niet altijd gegund.

Iklhasse wist haar eerste partij redelijk gemakkelijk (7-0) te winnen. In haar halve finale deed ze vrijwel alles goed, maar kwamen er onverklaarbare punten voor haar tegenstandster op het bord te staan. Hierdoor verloor Ikhlasse de halve finale.

Esra stond na twee goede en fel gevochten partijen in de finale. Esra wist ook in deze twee partijen te scoren met achterwaartse technieken. In die finale stond ze tegen… Zoey.

Zoey was bij de weging 300 gram te zwaar en moest daarom een gewichtsklasse hoger, bij Esra. De eerste twee partijen wist Zoey met overtuiging te winnen. In de finale wist Esra als eerste punten te maken en in de rust was het 6-2 voor Esra. Na de rust ging de stoomtrein van Zoey weer aan en werd het een heel spannend einde die Esra met 9 – 8 in haar voordeel wist te beslissen.

Noa wist haar eerste partij met slim spel te winnen. Nadat Noa voor was gekomen wist zij elke aanval van haar tegenstandster te ontregelen en kon zij tussendoor nog extra punten scoren. In de halve finale ging het gelijk op totdat Noa een harde stoot op haar arm kreeg. Hier had ze even last van en ze kon haar wedstrijd jammer genoeg niet afmaken.

Ahmed speelde een goede eerste partij die hij met 9 – 2 naar zijn hand zette.In de halve finale gingen de acties gelijk op, maar wist de tegenstander van Ahmed net steeds een puntje meer te scoren. Dit betekende brons voor Ahmed.

Youssef zat in een poule met 3 spelers en stond meteen in de finale. Na de eerste ronde stond Youssef met 4 punten achter, maar dit wist hij aan het begin van de 2e ronde recht te zetten. Daarna ging het gelijk op waarna Youssef met de laatste acties net de beslissende punten wist te maken. Goud voor Youssef.

Als laaste was Ouassim bij de junioren aan de beurt, ook Ouassim had jammer genoeg een kleine poule en stond gelijk in de finale. Na even aftasten had Ouassim de zwakke plek van zijn tegenstander gevonden en na 3 of 4 neerwaarste traptechnieken won Ouassim de partij op point gap (een puntverschil groter dan 12). De eindstand was 17-3.

Goud:
– Esra
– Ouassim
– Youssef

Zilver:
– Jaromir
– Zoey

Brons:
– Ahmed
– Ikhlasse
– Noa

Net geen prijs:
– Marwan
– Milan

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.