fbpx

NK Sparring

Op zaterdag 18 januari is het jaar voor TS Hilversum op sportief gebied heel goed begonnen. Bij de Nederlandse Kampioenschappen hebben ruim 200 Nederlandse taekwondoka’s uit het hele land in de verschillende klassen gestreden.

Vanuit Hilversum mocht Joram het spits afbijten bij de junioren. Zijn eerste partij ging gelijk op, beide jongens hadden duidelijk al best wat ervaring. Joram hield zijn hoofd koel, toonde karakter en vasthoudendheid en kon in de laatste seconden een voorsprong maken die hij niet uit handen gaf. De finalisten waren gewaagd aan elkaar, deze partij kon hij net niet naar zich toetrekken, maar wat een super wedstrijden heeft Joram gedraaid met een mooie tweede plaats als resultaat.

In de middag moesten Lydia en Matthijs tegelijkertijd starten. Lydia stond tegen een defensieve vechter, maar liet zich niet van haar spel afbrengen. Ze rondde het mooi af in haar voordeel en mocht de finale vechten. Dit was tegen iemand met wie ze vaker traint, best lastig ervaarde ze. Beiden gaven geen centimeter toe, maar Lydia bleef het hele gevecht met een punt voorsprong. Uiteindelijk na de derde ronde werd ze als winnaar en Nederlands Kampioen 2020 uitgeroepen.

Matthijs trof in zijn eerste partij een sterke vechter die al direct in de eerste ronde druk zette, maar heel veel blokte met de benen – dit is bij taekwondo niet toegestaan omdat dit grote kans geeft op zware blessures. Vanaf de tweede ronde greep de scheidsrechter gelukkig in met strafpunten, en daarvan verzamelde de tegenstander er de maximale hoeveelheid en verloor erop. Gelukkig had Matthijs geen zware blessures overgehouden en kon door naar de volgende ronde. Deze partij stond Matthijs sterk maar kwam jammer genoeg net tekort voor de winst, met een goed bevochten derde plaats in het eindklassement tot gevolg.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.