fbpx

NK taekwondo 2017: goud en brons

De eerste wedstrijden dit jaar zijn meteen de Nederlandse Kampioenschappen. Met code oranje glibberen de deelnemers, coaches, scheidsrechters en alle vrijwilligers naar Almere. Vrijwel niemand laat zich weerhouden om vanuit het hele land toch aan de wedstrijden deel te nemen, uiteraard starten die niet op tijd maar een strakke organisatie zorgt dat de vertraging snel inloopt.

Bij de junioren treft Youssef in de finale een ‘oude bekende’. Tegen diens sterke naeryo chagi waarmee hij vorige keren een paar keer hoofdtreffers kon scoren had Youssef een weerwoord. Een gelijke strijd ontstond, waarna Youssef aan het langste eind trok en de Nederlandse titel naar zich toetrekt.

In de middag bij de senioren is Matthijs aan de beurt, de voorronde wint hij met een mooi uitgevoerde draai-dollyeo die hem 3 punten opleveren. Op naar de halve finale, waar hij een geduchte tegenstander van Yoo Sin uit Nijmegen treft. Net te laat vol aan de bak moet hij een achterstand inlopen. Dat is lastig, zeker tegen de ervaren sporters. Een welverdiende derde plaats is zijn resultaat.

Bij de veteranen (+35) jaar wilde Manuel meedoen, was afgetraind en op gewicht maar had jammer genoeg geen tegenstanders.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.