fbpx

Trainers

TSH heeft twee trainers met de trainers licentie. Manuel en Marion zijn beiden door het ministerie van V.W.S. erkend Taekwondo trainer. ‘Taekwondo School Hilversum is aangesloten bij de Taekwondo Bond Nederland en bij de WTF (World Taekwondo Federation).

Hoofdtrainer is Manuel Pohan, 3e dan Taekwondo en 1e dan Hapkido.
Marion Pohan-Hartlieb heeft de 4e dan Taekwondo.
Matthijs Boon is assistent-trainer bij alle lessen en zeer gemotiveerd om als trainer en zelf als taekwondoka te groeien.

Manuel Pohan

Net van de lagere school zag ik een vechtpartij tussen grote jongens. “Dat mag mij niet overkomen” dacht ik en binnen een week zat ik op de eerste de beste vechtsport die ik kon vinden. Na  verschillende trainers kwam Leendert Verweij. Leendert zat op dat moment in het Nederlands sparringteam en nam Manuel mee naar zijn hoofdtrainer in Almelo, Ben Oude Luttikhuis. Vanaf 1993 tot en met 2003 heeft Manuel onder Leendert en Ben aan vele nationale en internationale wedstrijden deelgenomen.

Prestaties
NK: twee keer brons, 2002 zilver en in 2003 goud. In 2015 goud op het NK veteranen.
Internationaal finales en halve finales gevochten op het Boeskool toernooi (Oldenzaal) en de Scandinavian Open (Arhus, Denemarken). Daarnaast vele prijzen gewonnen bij kleinere toernooien.

Marion Hartlieb

Na heel wat jaren modern ballet is Marion begin jaren 90 gestart met Taekwondo bij Koryo Den Haag. Al snel is ze  gestopt met ballet en trainde iedere dag Taekwondo bij Jafar Zareei (hoofdtrainer van Koryo). “Hoewel ik het sparren een heel leuk onderdeel vind bleek al snel dat ik bij het onderdeel stijl beter uit de verf kwam.”
Vanaf 1998 was Marion lid van de nationale selectie en in 1999 behaalde ze een tweede plaats bij de Europese Kampioenschappen. Van 1997 tot en met 2003 heeft Marion in Scheveningen en Rijswijk lesgegeven voor Koryo aan jeugdgroepen.

Prestaties
EK 1999: zilver
NK goud: 2003, 2004, 2005, 2011, 2014.
Vele prijzen op (inter)nationale kampioenschappen zoals Open Nederlandse, Open Belgische en Open Oostenrijkse.

Matthijs Boon

“Ik kwam gewoon met mijn vader een keer meekijken, Taekwondo is het helemaal.” Matthijs heeft zijn CIOS afgerond en is assistenttrainer bij alle lessen. Matthijs helpt bij de trainingen, maar gaat zelf het liefst aan het werk in een stevige sparringtraining. Matthijs had nog witte band toen hij al zijn eerste wedstrijd draaide, nu heeft hij de 2e dan en is 2e van Nederland geworden bij het NK van 2015.