fbpx

Open Ilyo & Panther cup

DSC07188Zaterdag 3 oktober heeft Marion in België deelgenomen aan de Open Ilyo stijlkampioenschappen. Bij zowel paar als individueel wist Marion in een poule met Franse en Belgische deelnemers het goud te winnen. Afgezien van het resultaat was Marion vooral tevreden dat de technieken waar ze de laatste tijd extra op geoefend heeft ook tijdens de wedstrijden lekker liepen.

In Almere streden 11 andere TSH sporters in het sparringstoernooi ‘Panther Cup’. Voor de jeugdigen was dit de eerste keer met een elektronisch pantser en dat bleek toch nog best lastig.

Ikhlasse verloor helaas haar eerste partij op golden point. Noa en Esra wisten qua techniek en tactiek goed met hun tegenstanders om te gaan. Beide wisten hun tegenstanders wel te raken, maar met de elektronische pantsers moet de voet heel zuiver op het pantser komen, dit ging nog niet helemaal goed waardoor beide met klein verschil verloren.

Ook voor Saned was de elektronica nog wennen. Met gewone pansers weet Saned altijd te scoren en hoewel hij ook nu goed druk bleef zetten om zijn tegenstander wist Saned zijn acties niet om te zetten in punten. Helaas verloor Saned voor de prijzen.

Max wist met goed spel zijn eerste wedstrijd te winnen. Hoewel Max meerdere keren zijn tegenstander wist te raken leverde dit ‘slechts’ twee punten op. Voldoende om door te gaan naar de halve finale. In de halve finale ging de strijd gelijk op en ook tijdens de golden point bleven de heren gelijkwaardig aan elkaar. Helaas was de scheidsrechtersbeslissing in zijn nadeel. Dit betekende een  bronzen medaille voor Max.

Roua was net iets te zwaar voor haar ‘normale’ gewichtsklasse. Hierdoor was ze een van de lichtste en kleinste deelneemsters in de daarop volgende gewichtsklasse. Ondanks dat haar eerste tegenstandster bijna een hoofd groter was, wist Roua deze te winnen en naar de finale te gaan. In de finale was haar tegenstandster fysiek te sterk en moest Roua genoegen nemen met het zilver.

Zoey heeft twee wedstrijden lang goed staan knallen. Met zeer veel acties wist zij in beide partijen haar tegenstanders goed onder druk te zetten en aan de goede kant van de score te blijven. Dit betekende goud voor Zoey!

Ahmed had wel wat meer ervaring met het elektronische pantser en dat kwam ook in de acties tot uiting. Ahmed won zijn eerste partij overtuigend en in de halve finale mocht Ahmed tegen een hem bekende tegenstander. Qua voettechnieken ging deze strijd gelijk op, alleen wist zijn tegenstander met stoten punten te scoren. Hierdoor bleef Ahmed steken op brons.

Chileam was samengevoegd met een zwaardere poule en hij trof hierdoor in de finale een grotere en zwaardere tegenstander. Toch wist Chileam de hele tijd het spel naar zijn hand te zetten en tot 20 seconden voor tijd was er niets aan de hand. Helaas liep Chileam toen tegen een neerwaartse techniek aan en de tijd was daarna te kort om de achterstand weer goed te maken. Zilver voor Chileam.

Bas stond in de finale tegen een jongen waar hij al eerder tegen had gestaan. Toen ging de strijd gelijk op en ook nu waren ze aan elkaar gewaagd. In een spannende strijd werd de partij met 13 – 11 in het nadeel van Bas beslist. Dit betekende zilver voor Bas.

Als laatse van de dag was Maarten. In zijn eerste wedstrijd liep het niet zoals Maarten in trainingen kan sparren, toch wist Maarten met hard werken en wilskracht met 5 – 4 te winnen. In de finale trof Maarten een zeer felle en veelzijdige tegenstander, maar Maarten zat nu beter in de wedstrijd en hij kon met een goede afwisseling tussen aanvallen en verdedigen het spel van zijn tegenstander dusdanig ontregelen dat hij met een point gap (meer dan 12 punten verschil) won. Goud voor Maarten!

DSC07190

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.