fbpx

Prijzen en goede ervaringen op Open Tapia sparring

Zaterdag 12 oktober hebben we met een zestal sporters deelgenomen aan het Open Tapia sparring toernooi.

Dit is het eerste toernooi van het seizoen en voor velen is dit een meetmoment om te zien hoe de scherpte is na de zomervakantie. Dit keer namen ook clubs uit Belgiƫ, Duitsland, Frankrijk en zelfs Spanje de moeite om zich op dit toernooi te komen meten.

Matthijs begon het toernooi tegen een zeer lange Fransman. Hoewel deze tegenstander ruim een hoofdgroter was, nam Matthijs het initiatief. Helaas wist de Fransman in de eerste ronde met slimme counters de aanvallen van Matthijs dusdanig te beantwoorden dat Matthijs na de eerste ronde met 10 – 1 achter stond. In de 2e en 3e ronde heeft Matthijs zijn aanval op zijn tegenstander aangepast en wist hij tot 11 – 8 terug te komen. Helaas was de tijd toen om waardoor Matthijs buiten de prijzen viel. De Fransman heeft later op de dag de finale gehaald, we weten niet of hij daarin 1e of 2e is geworden.

Voor Bas was dit zijn 2e toernooi. Na een achterstand door een hoofdtreffer wist Bas langzaam in de wedstrijd te komen. De achterstand in de eerste ronde werd in de tweede ronde langzaam ingelopen en in de derde ronde wist Bas zijn tegenstander volkomen stuk te spelen (figuurlijk). In de finale die daarop volgde ging Bas in het begin te veel naar achter waardoor zijn tegenstander steeds meerdere acties achter elkaar wist te maken. Laat in de tweede ronde had Bas het antwoord hierop gevonden (opvangen en van dichtbij Naeryo’s maken), maar de achterstand was te groot om deze nog goed te maken. Dit betekende zilver voor Bas.

Marrit had in de finale een tegenstander uit Duitsland. Nadat de spanning na de eerste twee acties verdwenen waren begon Marrit precies dat te doen wat we in de training oefenen. Met vele zuivere aanvallende en verdedigende acties leken de punten gelijk op te gaan, maar wist Marrit steeds een puntje meer te scoren. De finale werd gewonnen met 14 – 10. Goud voor Marrit!

yvar was ’s ochtends zwaarder dan opgegeven en werd een gewichtsklasse hoger ingedeeld. Deze gewichtsklasse werd weer samengevoegd met die van Pjotr, waardoor Yvar en Pjotr in de finale tegen elkaar stonden. Het werd een interessante strijd, die helaas te vroeg gestopt werd. Door een treffer van Pjotr die net ongelukkig op het stuitje van Yvar terecht kwam kon Yvar niet verder. Dit betekende Goud voor Pjotr en zilver voor Yvar.

Als laatste kwam Chileam aan de beurt. Chileam had een zeer grote en fysiek sterke tegenstander die ook nog meer ervaring had. Hoewel de schopacties gelijk opgingen wist zijn tegenstander het elektronische pantser van Chileam wel goed te raken en zaten de technieken van Chileam niet goed genoeg op het pantser voor een puntregistratie. chileam moest hierdoor genoegen nemen met Zilver.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.