fbpx

Super prestatie Youssef op Open vd Poel

Zaterdag 5 februari hebben 4 sporters van TSH aan het Open vd Poel sparringtoernooi deelgenomen.
Youssef (puppillen tot 39 kg) had een erg grote poule met maar liefst 16 deelnemers. Youssef zou dus 4 partijen moeten winnen voor de eerste plaats. Youssef wist de eerste twee partijen goed door te komen, maar moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de latere toernooi winnaar. Dat betekende dus brons plaats voor Youssef, wat gezien de vele deelnemers (16) een uitstekende prestatie is!

Achraf (aspiranten tot 32 kg) speelde een uitstekende eerste partij en wist vanuit de counter punt na punt te scoren. De wedstrijd werd met 12 – 1 gewonnen. In de finale leek de wedstrijd gelijk op te gaan, helaas werden de acties van Achraf niet met punten beloond. Hierdoor verloor Achraf en moest hij genoegen nemen met het zilver.

Lioz (aspiranten tot 36 kg) speelde ook een zeer goede eerste partij. Lioz wist steeds goed de aanval van zijn tegenstander te ontwijken om daarna zelf te reageren. Helaas bleven ook bij Lioz de punten achterwege waardoor de eindstand 1-1 was. In de strijd om de golden point (wie het eerst scoort wint), leek Lioz aan het langste eind te trekken, jammer genoeg besliste de scheidsrechters anders. Ook voor Lioz gold dat hij zijn halve finale verloor van de latere toernooi winnaar. Brons dus.

Matthijs (junioren tot 63 kg) begon zijn eerste partij tegen een tegenstander waar hij al twee keer eerder tegen had gestaan. Zijn tegenstander was op de hoogte van de goede achterwaartse technieken van Matthijs en viel niet aan op de buikzijde. Gelukkig beschikt Matthijs over meer goede countertechnieken, waardoor Matthijs zonder al te veel problemen een voorsprong wist op te bouwen en vast te houden.
In de finale trof Matthijs een tegenstander die erg veelzijdig is. De eerste ronde ging gelijk op (2-2), maar in de tweede ronde ging Matthijs versnellen en wist met een actie 4 punten te scoren. Deze voorsprong werd vervolgens niet meer uit handen gegeven en dat betekende goud voor Matthijs.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.