fbpx

Taekwondo

…is  een stijlvolle en veelzijdige Koreaanse vechtsport. Het is een vechtsport die op alle niveaus aantrekkelijk is. Voor de topsporter, de wedstrijdsporter, maar natuurlijk ook voor de recreant! De sport is voor zowel mannen als vrouwen. Trainen doe je in je eigen tempo, binnen je eigen mogelijkheden. Zo kan iedereen de verschillende Taekwondo-technieken leren beheersen.

Taekwondo is een beschaafde sport waarin je op een positieve manier je energie kwijt kunt. Zelfbeheersing, discipline en respect zijn drie kenmerken van Taekwondo die tegelijkertijd het verschil aanduiden tussen sporter en vechter.

Wat leer je bij Taekwondo

Taekwondo kent verschillende onderdelen waarvan stijl en sparren de belangrijke zijn.

  • Stijl is het non-contact onderdeel waarbij stijlvormen technisch zo goed mogelijk moeten worden uitgevoerd. Taegeuks en poomsees zijn een vast patroon tegen een denkbeeldige tegenstander;
  • Sparren is het fullcontact-gedeelte binnen Taekwondo en kenmerkt zich door de vele fraaie en snelle beentechnieken. Sinds 2000 is dit onderdeel van Taekwondo een Olympische sport.

Hiernaast leer je bij Taekwondo ook zelfverdediging, stapssparring, breektesten. Je leert onder andere technieken om jezelf te verdedigen tegen vastpakken, mes- en stokaanvallen. Het belangrijkste is dat je je eigen kracht gaat ontwikkelen en leert te gebruiken.