fbpx

Windmill toernooi 2004

Zaterdag 29 mei heeft TS Hilversum met twee deelnemers aan het Windmills Taekwondo toernooi in Dordrecht meegedaan. De gebroeders bakker wisten beide al hun wedstrijden te winnen waardoor TSH het best denkbare resultaat haalde.

Bart Bakker traint nu 5 jaar bij de Trainer van TSH en hij kwam uit in de A klasse (zwarte band) junioren tot 68 kg. Hoewel Bart nog niet zo heel veel wedstrijdervaring heeft, heeft hij wel een resultatenlijst op trots op te zijn. In zijn 7 voorgaande wedstrijden wist hij 6 keer de finale te bereiken. In Dordrecht wist hij op routine de finale te bereiken. In de finale had hij te maken met een tegenstander die net iemand van het nationale team van Wit Rusland had verslagen. Een sterke tegenstander dus. Bart begon met een achterstand, maar door meer druk op zijn tegenstander te zetten wist hij zijn tegenstander alsnog te verslaan. Dat betekende een welverdiende 1e plaats.

Daarna mocht zijn broer Paul aan de slag. Paul doet nog geen half jaar aan Taekwondo en hij deed daarom mee in de beginnerklasse (witte- en gele band). In de eerste wedstrijd had Paul nog wat zenuwen, maar dat duurde gelukkig niet lang. Na de eerste acties wist Paul dezelfde goede achterwaartse technieken te maken die hij ook op de trainingen laat zien. Mede dankzij deze sterke countertechniek wist hij zich naar de finale te knokken. In de finale bleef de stand lange tijd gelijk opgaan totdat Paul enkele seconden voor tijd nog een extra punt wist scoren.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.